10 Mayıs 2011 Salı

ORKİDE BAKIMININ PÜF NOKTALARI


ORKİDE BAKIMININ PÜF NOKTALARI


Egzotik çiçekleri ve zarif gülüşüyle bizi mutlu ediyor o. Peki biz onu nasıl mutlu edebiliriz? Güzelliğini nasıl koruyabiliriz? İşte orkide bakımının sırları...

http://www.evbahce.com.tr/bahcivan.html

Çok değil, bundan 10-15 yıl önce bir eve orkide gitti mi, orada önemli bir şey olduğunu sanırdık. Çünkü çok az bulunurdu ve pahalıydı. Oysa bu güzel çiçeği artık semt pazarlarında bile bulmak mümkün. Orkide ne kadar egzotik olursa onu o kadar çok beğeniriz. Ama iş bakımına gelince birçok sorunla karşılaşırız. Geçtiğimiz ay tanıttığımız doğal orkideler köklü olanlardı. Oysa evlerimizi süsleyen orkidelerin atası, tropik ormanlarda ağaçlara yapışık yaşayan, kökleri dışarıya sarkan türler. Köklerin saksıdan taşması sizi korkutmasın, bu doğaldır. Saksıda yaşamını sürdüren tüm bitkiler gibi, orkidelerin besin rezervleri kısıtlı olduğu için bakımları ve beslenmeleri önemlidir.



SEVMEDİKLERİ...

Çiçekçilerden aldığımız orkide, iç mekan bitkisidir. Kış aylarında bir kez çiçek açar. Evlerimiz genelde geceleri sıcak, nemsiz ve karanlık olur. Orkide bunu pek sevmez. Bu yüzden geceleri mümkün olduğu kadar nemli, gündüz sıcaklığından 5 derece daha düşük ve yapay ışığın olduğu alan yaratmaya çalışın. Üzerine ışık gelecek şekilde, mutfak ya da banyoya yerleştirebilirsiniz.